Kompetansedeling
May 25, 2021
Skrevet av:
Nina Viddal

Workation kan gjøre deg til en bedre leder

Har utfordringene rundt det å være leder endret seg for deg dette siste året? Denne rollen har vel sjelden vært så utfordrende og kompleks som akkurat nå. Nye verktøy, usikre fremtidsutsikter, samfunnsstrukturer i endring og ansatte en kun treffer via skjerm en gang i blant. Hvordan sikre de ansatte en faglige og personlige vekst, og samtidig forebygge for god fysisk og psykisk helse?

All ny forskning viser at vi er mer effektive og mer konsentrert på hjemmekontoret enn på jobben, vi er mer fornøyd med balansen jobb vs fritid, vi er mindre syke og mindre stresset. Etter at det første sjokket la seg i mars/april i fjor har vi vært gjennom hurtigopplæring i digitale verktøy, fjernledelse, kontorinstallasjoner på kjøkken, spisebord og på soverom. Det har gitt oss nye perspektiver, en ny hverdag og vi har fått en del nye ord som staycation, workation og «hører du meg?».

Vi har fått bedre tid til å være tilstede, ingen stress for å rekke barnehage eller møter, ingen rushtrafikk. Men, selv om vi leverer bra, så er ikke nødvendigvis hverdagen like bra for alle.

Kontor Stordal Lounge

De fleste av oss hadde nok allerede et iboende ønske om å roe ned, «to escape the rat race», til å kunne ta en workation. Men, den ene hverdagen overlapper ofte den andre og vi fanges av alt vi «må».  Nå opplever vi at det å jobbe og bo i samme hus har sine utfordringer, grensen mellom jobb og fritid viskes ut og man havner raskt i en situasjon der passivitet og mangel på retning kan ta over. Når de fleste aktiviteter og opplevelser i tillegg ble innskrenket, forsvant den viktige opplevelsen av tilhørighet og fellesskap for mange.

Tillitsbasert ledermodell

Løsningen for deg som leder er å gi dine ansatte et avbrekk for å jobbe, og for å leve. Forandring i tilværelsen gir alltid et pusterom og er en kilde til ny energi. Noen dager på workation gir en frihet og fleksibilitet som blir høyere skattet enn noen annen form for bonus. Et tiltak som vil styrke tilhørigheten og lojaliteten til dine ansatte og som vil tiltrekke seg nye kloke hoder. La de reise en og en, små team eller store team sammen – avhengig av hvilke oppgaver som skal løses.  Tiden er inne til å omfavne og utvide den nordiske, tillitsbaserte ledermodellen – gjennomfør en tydelig forventningsavklaring og slipp dine ansatte fri !

Kontakt oss for å finne ut om Workation er riktig løsning for din bedrift!

Skrevet av:
Nina har opparbeidet seg et stort nettverk og kjennskap til næringslivet i regionen og har hatt en rekke styreverv i ulike bransjer.
Nina Viddal
Nina har opparbeidet seg et stort nettverk og kjennskap til næringslivet i regionen og har hatt en rekke styreverv i ulike bransjer.
Bli bedre kjent

Admit Bloggen